25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Valer Blidar: De ce spune INS că prețurile au crescut cu 5%?

Publicat peO situație bizară care ar putea da peste cap multe afaceri iar pe unele le-ar putea chiar închide este adusă la lumină de omul de afaceri Valer Blidar. Patronul Astra Vagoane Arad atrage atenția că datele pe care le furnizează Institutul Național de Statistică (INS) și care sunt la baza măsurilor inițiate de guvernanți nu sunt 100% corecte. Valer Blidar spune că real, creșterile de preț la materia primă sunt cu mult mai mari decât cele raportate de INS.

Omul de afaceri vine și cu exemple:

Am cumpărat acum câteva luni oțel cu 0,7 – 0,8 euro kilogramul și acum ultimele oferte sunt 2,75, 2,8 – 3 euro.  Prețurile au crescut de cinci, sase ori, nu mai vorbesc la gaz, la electicitate, unde preturile au crescut de 10 ori, de 15 sau 19 ori. Acestea sunt problemele care ne dau de gândit, și dacă aici statul nu va interveni cu reglementări care sa compenseze situația în care am ajuns, s-ar putea să avem probleme”, a declarat Valer Blidar.

Doar că:

“Problema care mie nu îmi place și mă surprinde este că toate măsurile pe care le ia guvernul au la bază o evaluare a Institutului Național de Statistică din România, ori INS ne spune că oțelul a crescut cu 5%, că alte prețuri tot așa, au înregistrat creșteri în limita a 4, 5 – 6% și mă întreb la ce țară se referă. Mă uitam pe Bursa de la Londra, unde doar în ultimele trei luni, prețul la aluminiu, oțel, cupru a crescut cu peste 50% și atunci cum a ajuns INS la concluzia că prețurile au crescut cu 5%? Dacă guvernul va lua ca bază, datele INS, până acum, așa s-a întâmplat, mă întreb unde o să ajungem și ce o să facem”, a mai declarat Valer Blidar.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri