24.6 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Vasile Dîncu: Am semnat ordinul înainte să plec de la MApN. CSA Steaua poate să promoveze în Liga I

Publicat peVasile Dîncu, fost ministru al Apărării Naţionale, a declarat că a semnat un ordin de ministru echipei CSA Steaua Bucureşti să poată promova în Liga I. De asemenea, fostul membru al Executivului a dezvăluit discuţiile din cadrul ministerului, iar „departamentele” nu au dorit revenirea în prima ligă.

Vasile Dîncu spune, la aproximativ două luni de când și-a anunțat demisia de la conducerea Ministerului Apărării Naționale că, a semnat un ordin de ministru, chiar înainte de plecarea efectivă din minister, prin care Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” se poate asocia, cu avizul consultativ al Colegiului Ministerului Apărării Naţionale, cu terţe persoane juridice, publice sau private, în vederea constituirii unei asociaţii fără scop patrimonial, având ca obiect participarea la competiţii sportive.

Vasile Dîncu a dat, recent, mai multe detalii despre posibilitatea ca Steaua București, echipa armatei, să poată promova în Superliga României. „Eu am dat un ordin de ministru, care s-a întâmplat să fie promovat la final, dar eu l-am făcut mai demult. A fost promovat în ultima zi, dacă nu mă înşel, în Monitorul Oficial, care permite clubului Steaua să facă asociere cu entităţi private sau cu entităţi care sunt din zona ministerului. Enitătăţi precum Romtehnica. Şi să creeze o societate în care să aibă dreptul să… Au dreptul, pentru că aşa nu mai e club departamental şi pot deja, există acel ordin, ei pot să facă aceste lucru”, a declarat Vasile Dîncu, la Prima News, citat de Pro Sport.

„Din păcate, nu am găsit o susţinere prea mare”

Acum, Vasile Dîncu dezvăluie faptul că mai multe departamente de minister nu doresc ca Steaua București să intre în prima divize. Fostul ministru motivează acest răspuns prin faptul că departamentele de minister au tras concluzia că echipa condusă de Daniel Oprița nu are șanse să facă performanțe în Liga 1.

Cel puţin în timpul mandatului său a șefia MApN, la care a renunțat din cauza imposibilității colaborării cu președintele României, potrivit declarațiilor sale, Vasile Dîncu s-a lovit de poziţia „departamentelor din minister”, care s-au opus promovării Stelei Bucureşti în Superligă. În şedinţele la care a luat parte, fostul ministru a primit decizia colegilor săi: clubul nu ar trebui să promoveze, întrucât nu ar putea produce performanţe pe prima scenă a fotbalului românesc.

„Din păcate, nu am găsit o susţinere prea mare. Eu am dat un ordin mai devreme să se facă lucrurile, nu am găsit un suport prea mare în minister în promovarea echipei şi asta m-a mirat foarte mult.

Concluzia departamentelor din minister a fost aceea că n-ar trebui să intre Steaua în Liga 1. Cel mai important argument era unul contra celui pe care l-am susţinut eu, acela că o echipă care nu are şanse să facă performanţa cea mai înaltă nu poate să participe, nu există nici motivaţie.

Dar acum s-a rezolvat, acest lucru se poate (n.r. – promovarea prin asocierea cu o entitate privată, după ordinul de ministru semnat)”, a mai spus Vasile Dîncu, conform sursei citate pentru sursa citată.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri