27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Vasile Dîncu, ministrul MApN, a dezvăluit care sunt românii ce vor fi chemaţi la război, în caz de nevoie

Publicat pe


Ministrul Apărării Naționale spune că în România nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Vasile Dîncu a precizat că ar fi un cost mult prea mare pentru o astfel de măsură și nici măcar nu ar fi practic, în condițiile în care în prezent se merge pe armatele profesioniste.

Vasile Dîncu a mai precizat și că nu vor fi chemate toate persoanele între anumite vârste, în caz de mobilizare, dacă nu au făcut pregătire militară.

Vasile Dîncu spune că nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu în România

Vasile Dîncu a le dă asigurări românilor cu privire la faptul că nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Ministrul Apărării Naționale spune că ar exista costuri imense pentru țara noastră și că în prezent se merge pe armate profesioniste.

În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment (…) Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii… Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a explicat ministrul, la Digi24.

În caz de mobilizare nu vor fi chemați toți cetățenii între anumite vârste

Vasile Dîncu a ținut să precizeze că în caz de mobilizare, nu vor fi chemate toate persoane între anumite vârste, ci doar acei cetățeni care au și pregătire militară.

„CSAT a stabilit că vom face un pachet de legi pe care le vom aduce în procedură de urgență, dar nu prin ordonanță. Vor ajunge în dezbaterea coaliției, le vom trimite la Parlament și acolo se va discuta.

Așa este normal, este un pachet foarte important pentru România (…) Nu poți mobiliza decât oamenii mobilizabili – cei care au făcut pregătire militară.

Numai ei pot fi mobilizați. Dacă ar fi un conflict, atunci se pune la punct industria, administrația, și cei care nu au făcut armata pot ocupa un loc în economie, dar nu poți să îi mobilizei în armată”, a declarat Vasile Dîncu.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri