25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Vasile Dîncu: Numărul soldaților din România va creşte cu circa 1.000

Publicat pe


Sursa foto: financialintelligence.ro

Numărul soldaților din România va fi suplimentat cu circa 1.000, a anunțat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. Potrivit ministrului Apărării, la ora actuală sunt peste 3.900 de soldaţi străini. Soldaţii care vor veni vor fi repartizaţi în mai multe zone din ţară, în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară.

Vasile Dîncu a declarat că sunt militari din Franţa, Belgia sau Olanda, pe teritoriul României.

”În momentul acesta avem 3.913 soldaţi în România, aduşi prin toate mecanismele (…) Batalionul francez care are 500 de militari, plus belgieni şi olandezi care au venit înainte, este sub comandă europeană. Acum, acest batle group nou va veni cu o mie de soldaţi, deci vom avea în jur de 5.000 de militari străini pe teritoriul nostru”, a declarat Vasile Dîncu.

Muntenegru şi-a arătat intenţia de a trimite soldaţi în România

Vasile Dîncu a precizat că soldați care vot veni ei vor fi distribuiţi în mai multe zone din România, nu doar în județul Constanta. Vasile Dîncu a mai declarat că pe teritoriul României sunt baze cunoscute, unde pot fi primiti soldați, și anume Câmpia Turzii, Cincu.

”Nu vor fi toţi la Kogălniceanu, probabil vor fi şi în alte zone din România. Noi mai avem baze în care putem primi soldaţi, sunt cunoscute: Câmpia Turzii, Cincu, în alte locuri, sunt informaţii clasificate acestea. Vor fi şi în funcţie de profilul lor. Aviaţia este legată de două aeroporturi importante militare pe care le avem, iar forţele terestre au alte zone. Apoi există şi mişcarea pe teritoriul nostru, mişcarea pe flancuri. Noi avem o mişcare şi pe ţări, o rotaţie prin care schimbăm batalioane cu polonezii, avem noi o echipă în Polonia, au ei la Craiova o echipă”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a mai anunţat că Muntenegru şi-a arătat intenţia de a trimite soldaţi în România.

”Am văzut că premierul nostru s-a întâlnit cu premierii din această zonă, din Balcanii de Sud-Est şi am văzut intenţia Muntenegrului care încearcă să vină, să se alăture. S-a anunţat astăzi intenţia, nu am apucat să discutăm despre negocieri în acest sens, dar s-a discutat”, a declarat Dîncu.

Florin Cîțu vrea oprirea finanțării Rusiei în toate domeniileSursa: zin.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri