29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

​Vasile Dîncu participă la reuniunea extraordinară a miniştrilor Apărării din statele NATO

Publicat pe


Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, participă, miercuri, la reuniunea extraordinară a miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la Cartierul General al Alianţei de la Bruxelles.

Vasile DincuFoto: Facebook

Potrivit unui comunicat al MApN citat de Agerpres, evenimentul se desfăşoară sub coordonarea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pe fondul războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina şi reprezintă un reper important în planul pregătirii deciziilor pe palierul adaptării Alianţei la actualul context de securitate, în perspectiva Summitului de la Madrid din 29 – 30 iunie.

Agenda reuniunii se concentrează pe două mari teme. Prima sesiune va fi dedicată situaţiei de securitate din Ucraina şi implicaţiilor acestui conflict asupra NATO şi a partenerilor din vecinătate şi îi va avea ca invitaţi pe miniştrii Apărării din Suedia, Finlanda, Georgia şi Ucraina. Va participa Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.

A doua sesiune, în format aliat, prevede dezbateri aprofundate referitoare la adaptarea pe termen lung a posturii colective a NATO pentru a răspunde noilor realităţi de securitate de la graniţa Alianţei.

În marja reuniunii, ministrul Vasile Dîncu va avea o întâlnire bilaterală cu omologul din Canada.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri