30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Veşti despre legalizarea prostituţiei în România. Ministrul Finanţelor a luat decizia

Publicat pe


Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a abordat un subiect sensibil în ţara noastră: legalizarea prostituţiei. Se va înscrie sau nu această activitate în litera legii? Este o discuţie ce, până acum, a fost evitată.

Totuşi, actualul ministru al Finanţelor a avut puterea să discute problema direct. Şi chiar să anunţe o decizie.

Câciu crede că ar îmbolnăvi societatea

Adrian Câciu a spus, foarte apăsat, că NU va legaliza prostituţia.

Pentru problemele altora trebuie să taxăm? În momentul în care consider că unele fenomene sunt nesănătoase pentru societate, dacă vrei să legalizezi, atunci nu faci decât să îmbolnăveşti societatea.

În primă fază, nu. Haideți să vedem care sunt argumentele. Ai un fenomen toxic pe care vrei doar să îl menții.

Nu e vorba de stat, de a câștiga niște bani. Întotdeauna se ascund unii pentru niște măsuri, dacă facem asta, statul va avea mai mulți bani.

Statul va avea mai mulți bani când își face treaba. Haideți să ne facem treaba pe combaterea evaziunii fiscale, pe ajustarea pe economia informală, să aducem banii din economia neagră, să avem o echitate fiscală și să avem economie care să producă taxe.

Fiecare vine cu o idee, mai punem o taxă, că de fapt asta facem.

Traducând plastic ce mi-ați spus, legalizăm ca să taxăm, nu? Hai să ne vedem de regimul actual şi să-l ducem într-o zonă de confort.

Adică, România, totuşi, încă nu este într-o zonă de confort a veniturilor curente sau veniturilor totale”, a declarat Adrian Câciu la postul Antena 3.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri