13.6 C
București
duminică, 19 mai 2024

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”

Publicat pe



Vineri, 26 Aprilie 2024, ora 11:31

230 citiri

Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde recoltele, ar urma să ducă la diminuarea livrărilor celui mai mare producător mondial de cafea robusta, transmite Bloomberg.

Preţurile locale la cafea în Vietnam au atins un maxim istoric în acest an, pe măsură ce fermierii şi intermediarii continuă să aştepte contracte mai avantajoase după recolta slabă din sezonul 2023 – 2024. Asta face mai dificilă sarcina exportatorilor de a-şi asigura cantităţile necesare şi a declanşat deja un val de situaţii de incapacitate de îndeplinire a contractelor.

Schimbările climatice provoacă fenomene meteo din ce în ce mai haotice şi o intensificare a secetei, astfel că deficitul global de aprovizionare cu cafea ar urma să se prelungească pentru al patrulea an la rând. Vietnamul…



Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri