20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Vicepremierul chinez solicită un efort mai mare pentru stabilizarea comerțului exterior

Publicat peVicepremierul chinez Hu Chunhua a cerut sâmbătă eforturi mai mari pentru a stabiliza comerțul exterior pe fondul unui mediu extern complex, a relatat agenția oficială de presă Xinhua, potrivit Reuters.

Mai mulți înalți oficiali au avertizat în ultimele luni cu privire la incertitudinea în comerțul exterior, care a ajutat la impulsionarea celei de-a doua economii a lumii în 2021, cererea globală și costurile ridicate ale materiilor prime putând crea provocări.

„Cu cât situația este mai complicată, cu atât mai mult ar trebui să planificăm din timp și să răspundem proactiv”, a declarat Hu, citat de presa de stat.

Ministrul Comerțului, Wang Wentao, a declarat în martie că economia Chinei s-a confruntat în acest an cu provocări multiple în țară și în străinătate, inclusiv cu o presiune „uriașă” din cauza incertitudinii legate de comerțul global și a consumului intern încă slab.

Recenta recrudescență a COVID-19 în întreaga țară, care a determinat centrul financiar din Shanghai să treacă printr-un blocaj eșalonat începând de săptămâna trecută, a sporit îngrijorarea investitorilor cu privire la perturbarea activității economice și a determinat unele bănci de investiții globale să își reducă prognoza de creștere economică pentru China.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri