13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Vicepremierul Poloniei: Cred că este necesar să avem o misiune de pace a NATO pe teritoriul ucrainean

Publicat peO misiune internaţională de menţinere a păcii ar trebui trimisă să opereze în Ucraina, a declarat marţi liderul partidului polonez de guvernământ PiS în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

„Cred că este necesar să avem o misiune de pace a NATO, eventual o structură internaţională mai largă, dar o misiune care va putea să se apere, care să opereze pe teritoriul ucrainean, care se va afla pe teritoriul ucrainean cu acordul preşedintelui şi al guvernului Ucrainei şi care nu va fi o misiune fără apărare”, a spus Jaroslaw Kaczynski în timpul conferinţei de presă difuzate de televiziunea poloneză, potrivit Reuters.

Această misiune se va „strădui să instaureze pacea, să acorde ajutor umanitar dar, în acelaşi timp, va fi protejată de forţe adecvate, de forţe armate”, a declarat Kaczynski.

Viceprim-ministrul Jaroslaw Kaczynski a participat marţi, la Kiev, alături de prim-miniştrii polonez, ceh şi sloven, la o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi prim-ministrul Denis Şmigal. Jaroslaw Kaczynski este considerat principalul factor de decizie din Polonia.

Aceasta este prima vizită a unor lideri străini în Ucraina de la începutul atacului forţelor ruse pe 24 februarie.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri