6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Victor Ponta: Europa este „pa” din punct de vedere economic. Mă mir că nu a dat faliment mai repede

Publicat peVictor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că Europa stă foarte prost din punct de vedere economic și nu are cine să o salveze, întrucât „au dispărut liderii”. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Europa este „pa” din punct de vedere economic, spune fostul premier al României.

„Nu mai avem energie ieftină de la ruși, nu mai avem piață pe China, nu mai avem forță de muncă. Dacă nu vin indieni sau nepalezi, nu are cine să muncească. Era un poem de-al lui Păunescu numit Ultima Noapte pe Atlantida, iar toți se strângeau în ședință să spună că e secetă în Atlantida și le venea apa în gură. Mă mir că Europa nu a dat faliment până acum.

Pe partea cealaltă, în America este o mare bătălie privind bursele pentru studenți. Biden i-a scutit de burse, iar Curtea Suprema a zis că nu se poate. Au și o mare problemă legată de mediu. Marele plan al lui Biden: Volkswagen, în loc să deschidă în Germania, deschide în America”, a mai spus Victor Ponta.

În China, prețurile la energie sunt mai mici decât înainte de război, a precizat fostul premier. „De ce?! Pentru că rușii nu mai au ce să mai facă cu petrol, cu gaze, cu toate alea, astfel că le dau cu discount de 25-30-40% în China. De asemenea, India este cel mai mare exportator de produse petroliere, deși n-au petrol. Îl iau din Rusia, îl rafinează la ei, că n-au probleme cu mediul, apoi ni-l vând nouă. În Europa, liderii parcă ar cânta pe Titanic. Cine să ne salveze? Au dispărut liderii.”

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri