1.5 C
București
luni, 5 decembrie 2022

VIDEO Analist militar: Un tren care ar putea transporta arme nucleare, circulă prin centrul Rusiei / Alți analiști îl contrazic

Publicat pe


Un analist militar polonez independent a tras un semnal de alarmă, identificând un tren care se deplasează aparent prin centrul Rusiei, încărcat cu camioane, ca aparținând celei de-a 12-a direcții principale a forțelor armate ruse, care este implicată în depozitarea, transportul, întreținerea și eliberarea de arme nucleare, scrie The Guardian.

Lansarea unei rachete nucleare balistice RSM-56 Bulava de pe un submarin rusescFoto: TASS / Profimedia Images

Afirmația vine într-un moment în care Putin și înalții săi oficiali au semnalat că Rusia va folosi toate forțele de care dispune pentru a apăra teritoriile ucrainene anexate, pe care Kremlinul, dar aproape nimeni altcineva, nu le recunoaște.

Analistul Konrad Muzyka a declarat într-un mesaj pe Twitter că mișcarea trenului nu înseamnă neapărat că se fac pregătiri pentru utilizarea nucleară.

El a spus că ar putea fi doar mai multe semnalizări, sau ar putea fi vorba de antrenamente sau de manevre de război obișnuite.

Muzyka nu clarifică ce anume din componența trenului sau a camioanelor l-a determinat să le identifice ca provenind de la a 12-a direcție principală și nu a răspuns încă la o întrebare în acest sens.

Analiștii de imagine de la Middlebury Institute of International Studies din Monterey, au studiat filmulețul pe care Muzyka l-a redistribuit ca sursă și nu au putut găsi detalii de identificare.

„Da, cea de-a 12-a direcție principală are astfel de camioane, dar la fel și orice altă unitate militară”, a declarat Jeffrey Lewis, expert în domeniul nuclear la acest institut.

„Nu văd nimic care să mă facă să cred că acele camioane sunt ale celei de-a 12-a direcții, spre deosebire de altceva”, a afăugat el.

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri