9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

(VIDEO) Atac terorist lângă circuitul de Formula 1

Publicat peUn incendiu uriaș a izbucnit la o facilitate a companiei petroliere Aramco, după un atac cu rachetă la Jeddah, la câţiva kilometri de circuitul pe care se desfăşoară în acest weekend Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, relatează presa internaţională.

Potrivit World News IL, explozia a fost cauzată de un atac din partea rebelilor.

Aceștia au postat pe Twitter: „Cu câteva minute în urmă, Houthis au atacat Jeddah și au lovit instalațiile petroliere ale Aramco din Jeddah, în vestul Arabiei Saudite.

„S-a auzit o explozie puternică și a izbucnit un incendiu”.

Arab News a afirmat că apărarea aeriană a Arabiei Saudite a distrus șapte drone și o rachetă lansată de miliția Houthi.

O declarație a coaliției conduse de Arabia Saudită care luptă în Yemen susține că: „Încercările ostile ale miliției Houthi vizează în mod deliberat zone civile, instalații energetice.

Susținem comunitatea din Golf și comunitatea internațională în realizarea unor negocieri de succes cu Yemenul”.

„Atacurile continue ale miliției Houthi amenință atât securitatea regională, cât și cea internațională.”

Houthis, susținuți de Iran, nu au revendicat imediat responsabilitatea pentru atacul de vineri de la Jeddah.

Între timp, televiziunea de stat saudită a recunoscut că atacurile din orașul Dhahran au vizat rezervoare de apă care au avariat vehicule și case.

Un alt atac a vizat o substație electrică într-o zonă din sud-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de granița cu Yemenul, a precizat televiziunea de stat.

Comentând situația, F1 a declarat: „Poziția în acest moment este că așteptăm informații suplimentare din partea autorităților cu privire la ceea ce s-a întâmplat”.

Magnitudinea exploziei a fost atât de mare, încât pilotul Red Bull, Max Verstappen, și-a întrebat echipa dacă mașina sa a luat foc, în timp ce rula pe circuit.

Neștiind de explozia de la doar câțiva kilometri de circuit, Verstappen și-a contactat speriat echipa prin radio pentru a întreba dacă există o problemă cu Red Bull-ul său, după ce a simțit miros de fum.

Campionul mondial de F1 în exercițiu a întrebat: „Simt miros de ars… este mașina mea?”. Cei de la Red Bull s-au grăbit să îl liniștească spunându-i că mirosul și fumul nu se datorau unei defecțiuni a monopostului.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri