28.6 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022

VIDEO: Australia spune că acordul comercial cu India deschide „cea mai mare ușă economică”

Publicat pePrim-ministrul australian Scott Morrison a declarat că acordul comercial semnat sâmbătă cu India reprezintă „una dintre cele mai mari uși economice care se pot deschide în lumea de astăzi”.

Acordul comercial și de cooperare economică dintre Australia și India a fost semnat în cadrul unei ceremonii virtuale de către ministrul comerțului, Dan Tehan, și ministrul indian al comerțului și industriei, Piyush Goyal, la care au asistat Morrison și premierul indian Narendra Modi.

Acordul cu India elimină tarifele pentru peste 85% din exporturile de bunuri australiene către India, în valoare de 12,6 miliarde de dolari australieni (9,4 miliarde de dolari), ajungând la aproape 91% în 10 ani.

Vor fi eliminate tarifele pentru carnea de oaie, lână, cupru, cărbune, alumină, homar proaspăt australian de stâncă și unele minerale și metale neferoase critice către India. Astfel, 96% din importurile de bunuri indiene vor intra în Australia fără taxe vamale.

Se așteaptă ca Morrison să convoace alegeri generale în câteva zile și a fost nerăbdător să obțină acordul comercial înainte de începerea campaniei electorale. Guvernul său a încercat să diversifice piețele de export și să reducă dependența Australiei de cel mai mare partener comercial al său, China, după ce disputele diplomatice au dus la sancționarea anumitor produse australiene de către Beijing.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri