27.1 C
București
marți, 30 mai 2023

VIDEO “Avatar: The Way of Water”: Continuarea francizei lui James Cameron are un început promițător, dar și o concurență cum nu a mai întâlnit până acum

Publicat pe


“Avatar: The Way of Water”, noul film al regizorului canadian James Cameron, a reușit performanțe impresionante de vânzări în primele săptămâni de la lansare, dar este posibil să nu se ridice la standardele incredibil de înalte stabilite de primul film al seriei, conform unei analize Forbes, citată de Info Sud-Est.ro. Industria cinematografică a trecut prin schimbări semnificative din 2009, iar în noul mediu al filmelor, nici măcar vânzări de miliarde de dolari nu mai sunt suficiente pentru a garanta un succes.

Noul film Avatar, continuarea seriei care a început în 2009, a avut un weekend de deschidere cu vânzări impresionante – peste 134 de milioane de dolari în Statele Unite, un număr record pentru James Cameron și aproape dublu față de deschiderea primului film, care a strâns 77 de milioane de dolari.

Vânzările pe plan internațional au fost de asemenea bune și au adus cifra totală de până acum la peste  440 de milioane de dolari, relatează Deadline. Totuși, aceste numere, care în anii precedenți ar fi reprezentat o performanță aproape inegalabilă, au fost cu adevărat eclipsate de alte lansări din 2022.

În ceea ce privește vânzările în Statele Unite, performanța lansării peliculei lui James Cameron este abia pe locul 7, iar în încasări totale la nivel global, se află cu mult în urma celor 1,5 miliarde de dolari strânși de “Top Gun: Maverick”, filmul de acțiune al regizorului american Joseph Kosinski. În mod surprinzător, și alte filme, precum “Doctor Strange: In the Universe of Madness”, “Jurassic Park: Dominion” sau “Minions: The Rise of Gru”, au reușit să strângă aproximativ un miliard de dolari fiecare, ceea ce arată că perioada mai slabă a pandemiei nu a fost un neapărat un obstacol, ci, mai degrabă, un limitator de viteză pentru Hollywood.

Această situație este îngrijorătoare din punct de vedere financiar deoarece, chiar în cuvintele lui James Cameron, citat de CNN, crearea filmului a fost “a naibii de scumpă”. El a estimat că Avatar 2 ar trebui să fie “al treilea sau al patrulea cel mai bine vândut film din istorie ca să își acopere cheltuielile”, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de un câștig de cel puțin două miliarde de dolari.

Desigur, lansarea unui film nu înseamnă totul, iar succesul financiar al Avatar 2 va depinde, în principal, de capacitatea sa de a capta atenția publicului pe termen mai lung, o trăsătură tipică proiectelor lui James Cameron.

Acest aspect începe deja să se arate într-un mod ceva mai subtil- miercurea aceasta, “The Way of Water” a strâns peste 14 milioane de dolari într-o singură zi, performanță în care mai este depășit doar de “Top Gun: Maverick”, conform Deadline.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri