2.4 C
București
luni, 5 decembrie 2022

VIDEO | Dan Dungaciu, analist de politică externă: „Populația devine tot mai atentă la Agenda Națională”

Publicat peDan Dungaciu, analist de politică externă, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că românii vor ca România să-și vadă de propria agendă. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

M. Tucă: Ce vrea spună președintele României?

Cred ce vrea spună este foarte limpede. Problema e de ce s-a ridicat acest subiect pe agenda publică, dacă nu avea nicio garanție va fi un succes, iar modul în care s-a ridicat pe agenda publică, din punctul meu de vedere, va genera reacții mult mai mari decât ar fi normal într-o asemenea conjunctură.

Eu nu bazez decât pe datele pe care le-am obținut în cercetarea sociologică. Populația devine tot mai atentă la Agenda Națională. Românii vor 50% ca România să-și vadă, în primul rând, de propria agendă. Uniunea Europeană este un spațiu în care prevalează agendele naționale și interesele

Unii vor ceva, iar alții altceva. Palierul politic e foarte important, de fapt este determinant. Acest lucru va enerva foarte puternic populația, pentru că, de fapt, toată negocierea, toată discuția despre Schengen a făcut doar să-i confirme asta. 

Tot ce se întâmplă este o anomalie. După ce vine Comisia Europeană verifice tehnic cum stă România, vine o comisie din Olanda. De ce să vină o comisie din Olanda? 

Discuția despre Schengen confirmă dorințele naționaliste”, a spus Dan Dungaciu.

Emisiune o puteti urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri