1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

VIDEO | Doctorul Adrian Marinescu: „Masca s-a dovedit a fi eficientă. Dintre toate măsurile restrictive a fost cea mai importantă”

Publicat peAdrian Marinescu, Directorul Medical al Institutului „Matei Balș” din București, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu, realizată de publicistul și scriitorul Ion Cristoiu. Doctorul Marinescu recomandă vaccinul antigripal și purtarea măștii.

„Masca s-a dovedit a fi eficientă în mod clar. încerca dau răspunsul plecând de la argumente clare. Să știți că dintre măsurile restrictive probabil că a fost cea mai importantă, dar nu putea acționa

Transmiterea s-a făcut prin intermediul secrețiilor, iar masca era o barieră. Ce vreau să explic este că învățând din pandemie am putea să spunem în felul următor: dacă am simptome de gripă, ideal ar fi să mă izolez. Dacă totuși ies din casă, ar trebui să am o mască și ar fi logic să o am, pentru că altfel voi transmite celor din jur.

Mi-e greu cred se va purta masca preventiv, la fel cum se întâmpla în pandemie. Eu cred că în momentul de față suntem într-un alt punct, nu mai e nevoie să ne spună nimeni sau să ne oblige, ne gândim noi logic.

Mai este un element ce face diferența. Vaccinul antigripal pe care putea să-l fac și care ar putea protejeze mod real. Recomand vaccinul antigripal. 

Este altceva în momentul în care sunt o persoană vaccinată antigripal, altfel gândesc nu fac gripă sau că fac o formă ușoară. Vom avea și test de gripă. O să cumpărăm două teste, de gripă și de COVID”, a spus doctorul Adrian Marinescu.

Emisiunea săptămânală va fi difuzată LIVE pe gandul.ro, pe pagina de Facebook și, de asemenea, pe canalul de YouTube al publicației, în fiecare marți, la ora 21.00.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri