7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

VIDEO | General-maior (R) Paul Hurmuz: „Rușii își imaginează că printr-un război de uzură blochează orice proiect al Ucrainei”

Publicat peGeneral-maior (R) Paul Hurmuz, fost director-adjunct al Diviziei Intelligence a Statului Major Militar Internațional al NATO, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Ajutorul pentru Ucraina nu a fost gândit până la capăt, ci a fost doar o un mesaj de mobilizare, spune acesta. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

„Cu acest război de uzură, ei (rușii – nr) își imaginează că pot să blocheze Ucraina din orice proiect (pentru NATO, UE etc)”, a declarat generalul.

Ucraina a fost ajutată pentru a putea fi pusă în poziția de a negocia, consideră acesta.

„Este mai greu ca ideea de pace să vină din partea SUA. Au fost mesaje care s-au transmis, dar de la nivelul doi al administrației americane. Este evident că în mintea lor își dau seama că undeva trebuie să se ajungă. De aceea, tot mesajul care a fost transmis și de SUA, și de UE, și de țările NATO – a fost că trebuie să ajutăm Ucraina pentru această contraofensivă, pentru că în felul ăsta vom pune Ucraina într-o poziție favorabilă de a negocia.”

Paul Hurmuz: „Ajutorul american nu poate fi comparat cu niciun alt ajutor”

„Un expert american a spus: toată această frază este absurdă (discuția era înainte de începerea contraofensivei). Dacă Ucraina va avea succes, n-are absolut niciun motiv să se oprească pentru a negocia. Dacă, dimpotrivă, contraofensiva Ucrainei nu va avea succes, Rușii nu au absolut niciun motiv să negocieze. Toată această definire a faptului că trebuie să ajutăm Ucraina pentru a câștiga contraofensivă, pentru a rupe acel pod terestru între Crimeea și restul teritoriului ocupat, cred că nu a fost gândit până la capăt, a fost doar un mesaj de mobilizare. Eu nu cred că a fost mobilizare. Este adevărat, ajutorul american nu poate fi comparat cu niciun alt ajutor”, a precizat generalul-maior (R) Paul Hurmuz.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri