25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

VIDEO Generalul (r) Ștefan Dănilă: „În 2011-2014, inamicul de serviciu pentru Ucraina era România”

Publicat peGeneralul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, a fost  invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Interlocutorul lui Marius Tucă a explicat de ce, între 2011 -2014, România era considerată inamicul numărul unu al Ucrainei. 

„Nu pot să spun că am avut o relație foarte strânsă sau extraordinar de prietenoasă cu șeful Statului Major General din Ucraina. În primul rând, pentru că aveam informații că, în Ucraina, inamicul de serviciu pentru forțele ucrainene, era România.  De ce? Pentru că noi eram stat membru NATO și Federația Rusă, Ucraina și Belarus organizau exerciții de apărare împotriva NATO.

2013, a fost un exercițiu Zapad 13. Iar 2013, a fost cel mai bogat an în activități bilaterale NATO-Rusia. A fost o deschidere din partea Federației Ruse”, a conchis Generalul (r) Ștefan Dănilă.

Reamintim că suntem deja în ziua 22 a războiului ruso-ucrainean. Deși, paradoxal, se vorbește despre negocieri între cele două țări, Rusia continuă să bombardeze orașele ucrainene.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri