12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

VIDEO Italia a confiscat iahtul oligarhului rus Melnichenko

Publicat pePoliția italiană a confiscat iahtul de la miliardarul rus Andrei Igorevici Melnichenko, a anunțat biroul prim ministrului sâmbătă, la câteva zile după ce omul de afaceri a fost trecut pe o listă de sancțiuni UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Italia a confiscat iahtul unui om de afaceri rus, apropiat de Putin

Iahtul cu vele A de 143 de metri (470 de picioare), care are un preț de 530 de milioane de euro (578 de milioane de dolari), a fost sechestrat în portul nordic Trieste, a spus guvernul. Proiectat de Philippe Starck și construit de Nobiskrug în Germania, nava este cel mai mare iaht cu vele din lume, a spus guvernul.

Melnichenko deține marele producător de îngrășăminte EuroChem Group și compania de cărbune SUEK. Săptămâna trecută, poliția italiană a confiscat vile și iahturi în valoare de 143 de milioane de euro (156 de milioane de dolari) de la cinci ruși de rang înalt care au fost trecuți pe lista de sancțiuni.

Operațiunile poliției au făcut parte dintr-un demers coordonat al statelor occidentale de a penaliza rușii bogați legați de președintele Vladimir Putin.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri