17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

VIDEO Kelemen Hunor: Occidentul are obligația morală de a susține în continuare Ucraina și financiar până când poate. E o chestiune de viață și de moarte”

Publicat peOccidentul are obligația morală de a susține Ucraina în războiul său cu Rusia. Vom plăti cu toții prețul acestui război, spune Kelemen Hunor – președinte UDMR și vicepremier în Guvernul Ciucă, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Va fi o iarnă grea și aicea e de discutat cum abordăm lucrurile. Din punctul meu de vedere Europa, Uniunea Europeană, lumea democratică, Occidentul, are obligația morală în continuare de a susține Ucraina și financiar până când poate vine un moment când nu mai poți și financiar.

Eu cred fiecare stat a făcut cât a putut. Aicea e o diferență și dacă e vorba de financiar la nivelul Uniunii Europene, aici se mai poate. Nu există altă soluție.

Nu pot stai crăcănat și aștepți ca Rusia să vină peste Ucraina și după aceea mergem mai departe. Deci e o chestiune până la urmă de viață și de moarte, de principiu moral, n-ai altă soluție. Și dacă nu ai altă soluție morală…”, a declarat Kelemen Hunor.

Vom plăti prețul războiului

Vicepremierul României spune că UE va găsi în scurt timp o cale de a se „elibera” de dependența gazelor rusești, dar până atunci vom suporta cu toții costul războiului declanșat de Putin în Ucraina.

„Eu cred Uniunea Europeană, în timp relativ scurt va găsi alternativele pentru gaze naturale. Nimeni nu spune nu vom plăti, vom plăti prețul războiului, n-avem încotro, dar nu poți accepți o astfel de agresiune fără nicio reacție.

Uniunea Europeană nu avea altă soluție, fiindcă din punct de vedere militar nu există Uniunea Europeană, există Alianța Nord-Atlantică și există state membre care ajută cum pot – unii cu armament mai nou, alții cu armament mai vechi, fiecare cu ce poate”, a spus Kelemen Hunor.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri