9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

VIDEO | Marcel Ciolacu: „Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârșitul anului, să fie o remaniere în Guvern. Nu am să repet nicio greşeală a unor alţi foşti preşedinţi ai PSD”

Publicat pePreședintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, la Antena 3, că, după părerea sa, se impune o remaniere a Guvernului până la sfârșitul acestui an, însă acest lucru poate fi realizat exclusiv de prim-ministrul țării. De asemenea, social-democratul a respins ferm afirmaţiile referitoare la faptul că actuala coaliţie ar fi o „dictatură militară”.

Întrebat dacă ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, va fi remaniat, Marcel Ciolacu a răspuns că prim-ministrul Nicolae Ciucă nu i-a solicitat acest lucru.

„Urmează să avem discuţii. Nu vreau să vorbesc de vreun coleg sau de cineva. Mie, primul-ministru nu mi-a cerut să fie schimbat domnul Vasile Dîncu. (…) Depinde cum vrem să avem o abordare în politică de acum în colo. Dacă vrem să avem aceeaşi abordare pe care am avut-o timp de 30 de ani, care nu ne-a adus tocmai în locuri fericite şi cred că nu am avut o eficienţă guvernamentală pe care ne-o dorim cu toţii.

Cred că abordarea corectă este cea pe care o spun eu: primul ministru este cel care vine şi face propunerile. În guvernul de coaliţie luăm deciziile în interiorul coaliţiei. (…) Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârșitul anului, să fie o remaniere în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a afirmat că niciodată nu a purtat discuţii şi nu a luat decizii politice sub influenţa reprezentanţilor unor servicii de informaţii.

„Niciodată eu, Marcel Ciolacu, nu am discutat cu vreun director al vreunui serviciu – SRI, SIE, STS, SPP – nu am avut o discuţie politică. Cum să iau decizii? Fiecare instituţie are atribuţiile ei. Beneficiarul de informaţii, în primul şi în primul rând, este prim-ministrul şi cred că şi preşedintele României.

Pe segmentul nostru, dacă eu simt nevoia, nu am simţit până acum, să fiu nevoit să iau o decizie şi consider că nu am informaţie suficientă, am cadrul legislativ să cer o anumită informaţie. Nu am făcut-o până acum. Beneficiez de anumite informaţii care-mi folosesc în deciziile pe care le iau, dar asta nu înseamnă că mă influenţează cineva”, a precizat Marcel Ciolacu.

În acest context, președintele Camerei Deputaților a evidențiat faptul că nu va repeta greşelile unora dintre predecesorii săi din fruntea PSD.

„Deciziile pe care le-am luat şi la Cameră, şi în partid, şi cu programele, le-am luat în interiorul partidului. Nu merg la spa-uri, nu joc tenis, nu merg la păduri. S-ar fi aflat, cred că, în doi ani şi ceva, de când sunt preşedintele Partidului Social Democrat dacă aş fi avut astfel de activități.

Dar, politic, să mă întâlnesc eu cu un director de servicii, ce să vorbesc? Deciziile pe care le iau în PSD? Nu am să repet nicio greşeală a unor alţi foşti preşedinţi ai Partidului Social Democrat. Promit acest lucru, public. Niciodată nu o să repet greşelile făcute de cei care au fost înaintea mea”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri