6 C
București
marți, 28 martie 2023

VIDEO | Marcel Ciolacu nu exclude scenariul candidaturii în tandem Ciolacu-Ciucă la președinție în 2024: „Cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie PSD – PNL”

Publicat pePreședintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude varianta în care PSD și PNL vor merge cu candidați „în tandem” la alegerile prezidențiale din 2024. De altfel, politicianul a declarat că „cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, PSD şi PNL”.

Întrebat, la Digi 24, dacă o formulă „Marcel Ciolacu – candidat la președinție și Nicolae Ciucă – candidat la funcția de premier” este luată în calcul, liderul PSD a spus că acesta „nu este exclus”, dar că „nu este un scenariu simplu”.

„(…) Sunt cele două mari partide, PSD e cel mai mare partid din România, e foarte puțin probabil să accepte să nu aibă candidat. În schimb, Eu ca președinte al PSD, am schimbat regulile de desemnare a candidatului și cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o. Restul, n-am avut discuții. (…) Nu vine PSD-ul cu aceată propunere. Este un scenariu, îl vom discuta fiecare în interiorul partidului lui. Dacă una dintre părți nu e de acord, vom merge la alegeri separat și vom vedea pe urmă, în funcție de scorul electoral, dacă putem să mai continuăm împreună și după anul 2024. Nu se termină pământul nici la oamenii politici Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nici la PNL sau PSD, lumea e în dinamica ei. Să nu fim fataliști”, a spus Marcel Ciolacu.

Totuși, liderul PSD consideră că cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL. De altfel, el a afirmat că „cel mai bine pentru România, în acest moment, a fost această alianță (dintre PSD și PNL-n.r.)”.

El susţine că cele două partide pot avea un viitor comun şi din 2024 în privinţa majorităţii parlamentare dacă vor face o alianţă politică.

„E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă există semnale în PNL că ar fi interesat de această variantă, Ciolacu a răspuns: „Am avut anumite discuţii cu primul-ministru. Ele nu au fost transferate în acest moment în josul partidului”.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat și ce părere are despre actualul premier Nicolae Ciucă.

„Este un om de onoare, e un patriot, e un român şi avem foarte multe principii şi lucruri comune. Şi pentru mine şi pentru Nicolae Ciucă prioritară în acest moment este România”, a spus el.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri