22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

VIDEO | Mariana Rarinca: „Am pierdut mulți bani, ani, sănătatea soțului. Dacă aș fi știut cât voi avea de pierdut, îmi vedeam de treabă. Nu avem nicio șansă în fața justiției și a sistemului”

Publicat peMariana Rarinca, femeia condamnată în 2015 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a șantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu, fostă președintă a Înaltei Curți de Casație și actuală judecătoare CCR, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a vorbit despre nedreptatea care i s-a făcut de către judecătorii din România, în ceea ce privește dosarul său. Invitata lui Marius Tucă a afirmat că omul nu are nicio șansă în fața justiției, iar toți suntem la mâna sistemului în care trăim.

M. Tucă: aveți ceva de făcut în cauza dumneavoastră?

Mariana Rarinca: Acum am făcut o plângere împotriva lui Bogdan Tudoran, judecătorul care a fost alături de Dorel Matei. Nu știu cum se va rezolva. Abia am făcut-o, anul ăsta am aflat și eu de faptul era inapt ca judecător. Să văd ce spune Parchetul General.

M. Tucă: Și când uitați în urmă la tot ceea ce vi s-a întâmplat, apropo de omul singur în fața sistemului, cu ajutor din partea presei, că, la un moment dat, presa a sărit în ajutorul dumeavoastră, pentru era strigător la cer ceea ce vi s-a întâmplat.  

Mariana Rarinca: Da, presa m-a ajutat foarte mult. Au fost persoane care m-au ajutat foarte mult.

M. Tucă: Dacă uitați la tot ceea ce vi s-a întâmplat, care ar fi morala?

Mariana Rarinca: Mi-aș fi văzut de treabă și nu i-aș mai fi cerut niciun ban. Pentru că eu am pierdut mult mai mult. Am pierdut mulți bani, ani, sănătatea soțului. Dacă aș fi știut cât voi avea de pierdut, îmi vedeam de treabă. Dacă ar fi să o iau de la început, n-aș mai fi făcut asta.

M. Tucă: Dar, totuși, un om atât de puternic, care s-a luptat singur cu un sistem – procurori, judecători, președintele Înaltei Curți, Laura Codruța Kovesi…

Mariana Rarinca: Când îți dai seama cum arată sistemul, te lipsești de luptă. L-am notificat și pe președintele României, pentru era ilegal atunci s-o numească (n.r – pe Livia Stanciu) la Curtea Constituțională, să-i semnezi, în primul rând, decretul de pensionare și, după aia, numirea la Curtea Constituțională. Pentru eu am făcut o plângere, aveam un proces pe rol și am notificat atât CSM-ul, cât și președintele României, nu semneze deocamdată pensionarea.

M. Tucă: Și noi ce trebuie învățăm din tot ceea ce s-a întâmplat?

Mariana Rarinca: nu avem nicio șansă în fața justiției, în fața sistemului. Dacă sistemul nu vrea să-ți da o șansă, nu ai.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri