33.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022

VIDEO Marius Tucă, întrebare pentru Traian Băsescu: „Ați influențat sau ați contribuit, în vreun fel, la vânzarea Flotei Române?” Răspunsul fostului președinte

Publicat pePe 20 octombrie 2004, pe vremea când se pregătea să candideze pentru primul său mandat la funcția de președinte al României, Traian Băsescu a fost invitat în emisiunea Marius Tucă Show. O emisiune-retrospectivă, cu diverse momente care aduc în prim plan evoluția și transformările politicianul Traian Băsescu, începând din anul 1997 până în 2004.

Traian Băsescu a fost provocat de Marius Tucă să răspundă în legătură cu controversatul dosar Flota, clasat în 2015 pe motiv ca „faptele nu există.”

„M.Tucă: Ați contribuit în vreun fel la vânzarea Flotei Române?

T.Băsescu: Nu, mi-am făcut datoria de ministru în perioada 91-92 și vă asigur că nu există niciun document prin care eu să fi semnat vânzarea măcar a unei singure nave. Dar, vă mulțumesc pentru întrebare. La tot ce s-a vântut în economia românească se spune privatizare, când vine vorba de Flotă se spune vânzare. Flota asta a trecut printr-un proces de privatizare, partea care putea fi privatizată. De ce s-a creat această impresie că s-a vândut? Știți ce remarc totuși? – Că nimeni nu spune: a furat Băsescu flota. Spune s-a vândut. Dar au fost procese de privatizare, iar statul român nu a optat să facă din Compania de Transport Maritim o Regie Autonomă care să rămână la stat.

M.Tucă: Bun, deci spuneți nu?

T.Băsescu: Nu, categoric nu.”

Redifuzarea integrală a emisiunii de colecție Marius Tucă Show, din 20  octombrie 2004, al cărei invitat a fost Traian Băsescu poate fi urmărită pe canalul de Youtube GÂNDUL!Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri