13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

VIDEO NATO este îngrijorată că Rusia ar putea organiza un atac cu „steag fals”

Publicat peNATO este îngrijorată că Rusia ar putea folosi arme chimice într-un atac cu „steagul fals”, ca parte a invaziei Ucrainei, a declarat marţi (13 martie) secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Stoltenberg a numit și „o minciună” afirmațiile anterioare ale Rusiei că autoritățile ucrainene operează laboratoare biologice în țară.

Rusia ar pregăti un atac cu „steag fals”

Pe 8 februarie, Rusia și-a repetat acuzația de câțiva ani că Statele Unite lucrează cu laboratoarele ucrainene pentru a dezvolta arme biologice.

La fel ca multe alte țări, Ucraina are laboratoare de sănătate publică care cercetează cum să atenueze amenințările bolilor periculoase care afectează atât animalele, cât și oamenii. Laboratoarele sale au primit sprijin din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății.

Referindu-se la afirmațiile oficialilor americani conform cărora Rusia a căutat asistență militară în Ucraina din partea Chinei, Stoltenberg a cerut Beijingului să nu ofere un astfel de ajutor Moscovei.

„China are obligația, în calitate de membru al Consiliului de Securitate al ONU, să susțină și să susțină dreptul internațional. Moscova numește acțiunile sale în Ucraina o „operație militară specială.”, a declarat fostul premier norvegian într-o conferință de presă.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri