20 C
București
joi, 1 iunie 2023

VIDEO Nervozitatea șefilor ASF când sunt întrebați de presă: ați încasat primă de performanță în 2022? Vicepreședinte: „Aveți un fix!” și a acoperit cu hârtii telefonul cu care era filmat

Publicat pe


După două ore de discuții cu senatorii din Comisia de buget-finanțe și Comisia economică, șefii Autorității de Supraveghere Financiară nu răspunseseră concret la întrebarea: ce prime v-ați dat în 2022?

Autoritatea de Supraveghere Financiară se află sub control parlamentar și ar trebui, conform legii, să răspundă tuturor întrebărilor venite din partea senatorilor și deputaților din Comisia de buget- finanțe.

Libertatea a dezvăluit că președintele Nicu Marcu a încasat 15 salarii în loc de 12 în 2022.

În momentul în care a ieșit luni de la comisiile parlamentare, președintele ASF, Nicu Marcu,  a fost întrebat din nou de Libertatea de primele pe 2022. 

Nicu Marcu, președintele ASF

„Vreau să vă spun că toate veniturile mele sunt publice defalcat pe proveniență”, a spus Nicu Marcu, președintele ASF, dar i s-a atras atenția că nu sunt publice veniturile sale complete. Primele încasate nu sunt trecute.

Întrebat, din nou de Libertatea, dacă a încasat primă de performanță în 2022, președintele ASF s-a făcut că nu a auzit întrebarea.

Patronul Euroins, Assen Hristov, acuză că „un angajat al SRI, Gabriel Cojocaru, care lucrează la prevenirea spălării banilor”, face parte din „haita care a ucis o companie sănătoasă, Euroins”

Recomandări

Patronul Euroins, Assen Hristov, acuză că „un angajat al SRI, Gabriel Cojocaru, care lucrează la prevenirea spălării banilor”, face parte din „haita care a ucis o companie sănătoasă, Euroins”

Nici la a treia încercare nu a răspuns, după care a plecat din fața jurnaliștilor și s-a urcat în lift. 

Vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, enervat că e întrebat despre prima de performanță

Aflat lângă președintele ASF, vicepreședintele Roșu a fost și el întrebat despre prima de performanță.

VIDEO Nervozitatea șefilor ASF când sunt întrebați de presă: ați încasat primă de performanță în 2022? Vicepreședinte: „Aveți un fix!” și a acoperit cu hârtii telefonul cu care era filmat
Cristian Roșu, vicepreședintele ASF

Nervos, întorcându-se cu spatele când a auzit întrebarea Libertatea, vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, a replicat pe un ton răstit: „aveți un fix!”

Pentru că liftul nu venea, iar întrebările continuau, oficialul ASF a plecat pe culoarele Parlamentului.

„Hai să trecem, omul ăsta are un fix și îl deranjez”, a afirmat vicepreședintele Roșu pentru că era întrebat despre prima de performanță din 2022.

Ulterior, s-a întors spre reporterul Libertatea și a spus „hai cu mine”.

I s-a repetat întrebarea dacă a primit o primă de performanță în 2022.

„Dau bine în poză”, a rostit Roșu, în timp ce mâna în care ținea niște foi s-a îndreptat spre aparatul care îl filma pentru a acoperi obiectivul. Ulterior, a lovit cu foile și dosarul pe care îl ținea în mână de două ori în telefonul cu care era înregistrat.

„Operațiunea a reușit, pacientul a murit”, au spus parlamentarii despre activitatea ASF pe timpul creșterii prețului la RCA din ultimii ani și recenta insolvență Euroins

Pentru a scăpa de întrebare, el s-a refugiat în biroul președintelui Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir (PSD).

După câteva minute a ieșit din birou, crezând că nu va mai fi întrebat. A repetat gestul de a pune în fața obiectivului foile pe care le ținea în mână.

În plus, Cristian Roșu a refuzat să răspundă dacă l-a informat pe Marcel Ciolacu despre posibilul faliment al Euroins România. Pe 8 martie, președintele PSD a anunțat că o firmă din piața asigurărilor s-ar putea să intre în faliment, iar un vicepreședinte ASF l-a căutat.

Surse parlamentare susțin că Roșu și-a obținut funcția de la ASF cu ajutorul PSD.

Răspuns în „bătaie de joc” și pentru deputați

Deputații din Comisia de buget-finanțe au încercat să afle din 7 februarie care au fost primele încasate de conducerea ASF în 2022. Solicitarea venise din partea a doi deputați: Claudiu Năsui (USR) și Horia Țuțuianu (PSD). Ulterior, președintele Comisiei de buget finanțe din Cameră, Bogdan Huțucă, a cerut conducerii ASF să prezinte situația primelor încasate anul trecut.

Răspunsul l-au primit după o lună, iar el conținea doar un link cu salariul conducerii ASF. Fără vreo mențiune despre primele încasate.

Claudiu Năsui (USR), membru în Comisia de buget, a catalogat răspunsul, într-o declarație pentru Libertatea drept „o bătaie de joc”.

”Euroins a confundat România cu Bulgaria”. Șefii ASF ajung azi în fața instituției care îl reprezintă pe omul cu cea mai înaltă funcție dintr-o democrație: cetățeanul

Comisia de buget-finanțe a revenit cu întrebarea către președintele ASF și i-a cerut să ofere un răspuns complet cu situația primelor încasate.

Într-un al doilea răspuns, venit luni, 20 martie, pe adresa Comisiei de buget-finanțe link-ul inițial a fost înlocuit cu informația prezentată dacă se accesa acea pagină.

„Nu îmi vine să cred. Prima dată ne-au trimis un link, ne-au luat la mișto, acum îmi deschid ei link-ul și îmi trimit răspunsul. Noi doream să vedem primele, nu ce ne trimit ei”, a declarat un membru al Comisiei de buget-finanțe din Cameră.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]Urmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri