2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

VIDEO Nistorescu: „Populația României este anesteziată de acest „să ni se dea, să primim”. Avem un stat care format din 1,5 milioane de oameni care nu fac nimic și care iau la bani de rup”

Publicat peSocietatea românească este anesteziată de „pomenile sociale” promise de politicieni și este ținută captivă de acest „să ni se dea, să primim”. Totodată, imensul aparat bugetar românesc se „scaldă” munți în bani pentru care nu fac nimic, spune jurnalistul Cornel Nistorescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Jurnalistul este de părere că clasa politică din România ține intenționat populația captivă în retorica „ne dea, avem”, în loc să încurajeze dezvoltarea capacităților pentru a produce în România.

„Populația României este anesteziată de acest „ni se dea, primim” în loc zic că „bă, vrem facem, vrem asta, vrem drepturi, vrem libertăți, vrem avem noi posibilitatea facem cutare”. Nu, e captivă la promisiunile astea „ca îmi dea, ca ne dea, avem”.

Nu domină acest spirit de încredere de hai ne apucăm de treabă”. Vezi pe cineva care înceapă facă ceva, creadă se poate face? Nu! căvine dezastru, ce iarnă cumplită vine, hai ‘domne, terminați cu prostiile.

Dacă cineva încearcă să-și rezolve o treabă și se se concentrează pe business-ul lui, pe job-ul lui, pe datoria lui, pe rolul lui… ‘domne asta îl salvează”, a declarat Cornel Nistorescu.

Jurnalistul este revoltat de faptul că aparatul bugetar din România, care deși este supradimensionat și „populat” de multe persoane care nu fac nimic, dar care beneficiază de niște salarii uriașe, începând cu cele mai de jos meserii.

„Nu se poate, ne călărește și ne îngroapă un stat format din 1,5 milioane de oameni care nu fac nimic și care iau la bani de rup și ăia de la UE iau un sac de bani, au sărit toți de 10.000 de euro pe lună și ăștia din România au sărit de 5.000 de lei pe lună, ultimul portar și ultimul băgător de seamă, exceptând oameni din sănătate și profesori care o duc încă mediocru”, a spus el.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri