14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Video Percheziții în Arad și Bihor la persone suspectate de trafic de minori

Publicat peJoi, 21 iunie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Bihor și Arad, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și folosirea unui minor în scop de cerșetorie.

“În cauză s-a reținut faptul că, membrii grupului infracțional organizat, constituit pe criterii familiale, în perioada ianuarie-iunie 2023, au obligat la practicarea cerșetoriei 11 persoane vătămate minore, membrii de familie, pe care sub pretextul vânzării de unor obiecte artizanale și/sau verdețuri, le-au obligat să apeleze la mila publicului, în zone aglomerate, din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, în scopul obținerii unor sume de bani, însușite integral de membrii grupului.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, suma de 7.800 de lei și 17 telefoane mobile. Opt suspecți, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, sunt audiați la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea”, informează Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Bihor și Arad, precum și de sprijinul reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru asigurarea măsurilor de protecție pentru minorii identificați în locațiile percheziționate. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

“Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie”, mait transmite DIICOT.

Sursa: www.aradon.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri