10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

VIDEO | Petre Roman: ”Zelenski este un mare erou al Ucrainei și o mare personalitate a lumii. Acum am înțeles de ce a câștigat alegerile”

Publicat peVolodimir Zelenski este, în acest moment și pentru eternitate, un erou al Ucrainei și o mare personalitate a lumii, a spus fostul premier Petre Roman, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.  

Întrebat în ce măsură Zelenski este un mare erou al Ucrainei, Petre Roman a răspuns: „100% este! Și pentru eternitate este un mare erou al Ucrainei, pentru că, dacă cineva se îndoia de viabilitatea statului ucrainean – și nu sunt puțini care se îndoiau -, Zelenski închide această paranteză. Este o mare personalitatea europeană și chiar a lumii”.

Petre Roman a adăugat că nu s-a așteptat, când Zelenski a fost ales președintele Ucrainei, să fie un lider de un asemenea calibru, dar acum consideră că este lesne de înțeles de ce ucrainenii au ieșit la vot pentru a schimba regimul prorus.

„Nu mă așteptam. Am înțeles de ce a câștigat alegerile. De ce erau ucrainenii săturați de minciună, corupție și a venit un om obișnuit. Ăsta este comentariul care se face despre Zelenski și îmi place: «Marele nimeni», adică  marele erou care era un nimeni”., a mai spus Petre Roman.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri