31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

VIDEO Poliția canadiană intervine pentru a redeschide mai multe artere frontaliere strategice între Statele Unite şi Canada, după ce acestea au fost blocate de manifestanţii camionagii care se opun măsurilor sanitare

Publicat pe


Washingtonul a salutat intervenţia poliţiei canadiene în curs de desfăşurare pentru a redeschide mai multe artere frontaliere strategice între Statele Unite şi Canada, blocate până în prezent de manifestanţi care se opun măsurilor sanitare, potrivit unui comunicat al Casei Albe dat publicităţii duminică, relatează Agerpres, conform AFP.

O consilieră prezidenţială pentru securitate naţională, Liz Sherwood-Randall, şi-a exprimat „recunoştinţa pentru eforturile hotărâte ale forţelor de ordine (canadiene) de-a lungul frontierei cu scopul de a se ajunge la ridicarea completă a blocadelor”.

Duminică mai devreme, poliţia a dislocat ultimii demonstranţi instalaţi de luni pe Podul Ambassador, un punct de acces frontalier esenţial între cei doi vecini americani şi a cărui închidere a avut consecinţe economice grave.

Duminică dimineaţă, secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, şi cel al transporturilor, Pete Buttigieg, au discutat cu omologii lor canadieni.

„Potrivit informaţiilor pe care le-au primit, majoritatea manifestanţilor au fost evacuaţi, barierele sunt în curs de a fi înlăturate şi pasajul este în curs de a fi securizat”, a menţionat comunicatul.

„Autorităţile canadiene intenţionează să redeschidă astăzi Podul Ambassador, după ce au efectuat verificările de securitate necesare”, a precizat Liz Sherwood-Randall.

Canada este confruntată de mai multe săptămâni cu o importantă mişcare de contestare, pornită de la un protest al şoferilor de camioane canadieni faţă de obligativitatea vaccinării pentru a trece graniţa cu Statele Unite, transformat rapid într-o respingere a măsurilor sanitare din Canada şi, pentru unii manifestanţi, împotriva guvernului lui Justin Trudeau, relatează Agerpres.

 Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri