25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

VIDEO: Popoarele indigene din Canada cer ajutor papal

Publicat peSupraviețuitorii școlilor rezidențiale din Canada i-au cerut Papei Francisc acces neîngrădit la înregistrările Bisericii cu privire la instituțiile în care copiii indigeni au fost abuzați și cultura le-a fost refuzată.

Papa Francisc s-a întâlnit timp de aproximativ o oră fiecare cu reprezentan al națiunilor Métis și Inuit, prima dintre cele patru întâlniri din această săptămână cu popoarele native ale Canadei, în ceea ce ambele părți au numit un proces de vindecare și reconciliere.

Scopul declarat al școlilor a fost asimilarea copiilor indigeni. Au funcționat între 1831 și 1996 și au fost conduse de mai multe confesiuni creștine în numele guvernului, majoritatea de către Biserica Catolică.

Aproximativ 150.000 de copii au fost luați din casele lor. Mulți au fost supuși abuzului, violului și malnutriției în ceea ce Comisia pentru Adevăr și Reconciliere în 2015 a numit „genocid cultural”.

Înregistrările sunt păstrate în Canada, în arhivele ordinelor religioase și, eventual, în arhivele departamentului misionar al Vaticanului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri