8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

VIDEO Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan: „Rugăciunea este un câmp de energie care funcționează. În momentul acela, noi trimitem un gând – gândul este o forță. Fervoarea, intensitatea rugăciunii, contează enorm”

Publicat peProf. dr. Dumitru Constantin Dulcan, specialist în neurologie și psihiatrie, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Domnia-sa a vorbit despre puterea rugăciunii și importanța pe care aceasta o are în fenomenul de vindecare. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a precizat că rugăciunea este un câmp de energie care funcționează în funcție de intensitatea cu care este făcută.

„Multă vreme noi am crezut că rugăciunea este o simplă vorbă aruncată în vânt, că nu ți-o aude nimeni. În America, și se pare că și în Anglia, există obiceiul ca într-o boală foarte gravă, familia și prietenii să se roage pentru însănătoșirea celuilalt.

Această rugăciune s-a făcut la Harvard și demonstreză că, de pildă, dacă luăm două loturi de bolnavi cu același diagnostic – unul e martor și la celălalt punem zece oameni din afară să se roage ca vindecarea să fie mai rapidă sau pur și simplu se gândesc doar – se constată că grupul celor asupra cărora s-a exersat o rugăciune sau o afirmație pozitivă, se vindecă de două ori mai repede și cu medicație mult mai redusă. Deci ceea ce noi numim rugăciune sau afirmații de grup funcționează.

Cu alte cuvinte, rugăciunea este un câmp de energie care conține o informație – adică cererea respectivă, care este trimisă către o entitate, oricare alta”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a dat drept exemplu războiul din Irak din 2003, atunci când un grup de câteva mii de oameni a reușit, prin puterea gândului, să anuleze bombardamentul care trebuie să aibă loc la ora 21.

„În momentul acela, noi trimitem un gând – gândul este o forță. Este un câmp de energie, care se proiectează asupra entității asupra căreia ne adresăm, ca rugăciune, sau pur și simplu, un gând asupra, de pildă, unui om bolnav. Gândul acela este un gând în care implicăm fenomenul de vindecare. Asta înseamnă că noi lucrăm cu o energie care conectează ori o entitate, ori un pacient care are boala respectivă, ori orice altceva. Deci rugăciunea este un câmp de energie care funcționează în ce condiții? Am spus adeseori: uitați-vă la omul simplu, la femeile de la țară. Fervoarea, intensitatea rugăciunii, contează enorm de mult”, a precizat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri