25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

(VIDEO) Ravagiile din Harkov: 21 de morți

Publicat pe


Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 112 rănite în bombardamentele din Harkov.

Cu toate acestea, guvernatorul Administraţiei Regionale de Stat Harkov, Oleh Synegubov, a declarat că toate atacurile ruseşti „au fost respinse” şi poziţiile au fost menţinute, în ciuda bombardamentelor puternice asupra Harkovului de marţi şi din cursul nopţii.
Guvernatorul a mai spus că „inamicul rus a suferit pierderi semnificative”.

Lupte grele au fost raportate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în estul şi sudul Ucrainei, în a şaptea zi de la începerea invaziei militare ruse în ţara vecină, relatează media ucrainene, citate de DPA, conform Agerpres.

Relatări din oraşul estic Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, arată că forţele ruse au atacat un centru medical militar.

Agenţia de presă UNIAN a informat că, în timpul confruntărilor, armata ucraineană a capturat şase tancuri ruseşti 5-80BWM.

Potrivit agenţiei de presă Ukrinform, în oraşul Herson, din sudul Ucrainei, tancurile ruseşti au tras asupra birourilor Serviciului de informaţii ucrainean SBU.

Anton Heraşcenko, consilier în cadrul Ministerului de Interne ucrainean, a evocat victime multiple în rândul civililor şi a spus că populaţia din Herson îşi apără oraşul folosind sticle incendiare. Conform presei locale, oraşul este încercuit de forţele inamice.

Autorităţile locale au afirmat că soldaţii ruşi au ocupat portul şi gara, fiind raportate numeroase victime atât în rândul armatei ucrainene, cât şi al civililor.

Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente.

The post (VIDEO) Ravagiile din Harkov: 21 de morți appeared first on Cotidianul RO.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri