31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

VIDEO Schimbări importante pentru români pe masa Guvernului. Kelemen Hunor: „Vor intra treptat în vigoare. Săptămâna viitoare ajustarea prețurilor va fi…”

Publicat peKelemen Hunor, președinte UDMR și vicepremier în Guvernul Ciucă, a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina” transmisă live de Gândul.Acesta  a vorbit despre prioritățile Guvernului în raport cu nevoile cetățeanului, ținând cont și de contextul pe care îl trăim.

Vicepremierul Kelemen Hunor susține însă că, de săptămâna viitoare, ajustarea prețurilor va fi pe agenda Guvernului.

Kelemen Hunor: Deja pentru energie am luat măsura pentru un an de zile. Urmează pentru investițiile publice și urmează și pe partea socială. După aceea, Legea offshore va ajunge săptămâna viitoare proiectul de lege în Parlament. Asta înseamnă că în 4-5 ani de zile începe extragerea gazelor naturale din perimetrul offshore adânc. Până când începem extracția în offshore trebuie să atrgem investiții și investitori pentru industria petrochimică.

Industria alimentară și prelucrarea produselor agricole vor fi o prioritate pentru Guvern. Vorbim despre un sector esențial pentru viitor. Vor intra treptat în vigoare. Săptămâna viitoare ajustarea prețurilor va fi pe agenda Guvernului. Important este că de 4-5 săptămâni colegii din Guvern lucrează.

Marius Tucă: Ratele la credite vor fi amânate un an?

Kelemen Hunor: Am discutat, nu am luat o decizie, vom lua luni o decizie. Vom vedea luni, nu vreau să intru eu în detalii, dar a fost una dintre temele discutate.

Marius Tucă: Posibil ajutor de 0,5 lei/ per litru de carburant.

Kelemen Hunor: Pentru transportatori, există o discuție în acest sens.”

 

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri