13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

VIDEO Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba au sosit în Antalya, pentru prima întâlnire de la declanșarea războiului în Ucraina

Publicat pe


Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au ajuns în Antalya, la locul unde urmează să aibă loc primele discuții la acest nivel de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie.

Kuleba, in Antalya, unde va negocia cu LavrovFoto: Captura

Întâlnirea a fost propusă de ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, care a avansat ideea unui format trilateral la masa negocierilor.

Responsabili de la Kiev și Moscova au avut, până acum, trei runde de negocieri de pace, care s-au dovedit extrem de dificile și fără niciun rezultat concret. Este pentru prima oară când Rusia trimite un ministru pentru discuţii, de la începerea războiului.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, spunea că nu are „aşteptări mari” de la întâlnirea cu Serghei Lavrov.

Kuleba a scris, miercuri, pe Facebook că partea ucraineană se pregătește pentru ca discuțiile să fie „cât mai eficiente”.

  • „Dar, vă spun sincer, așteptările mele sunt mici. Nu am așteptări mari, dar cu siguranță vom încerca să scoatem maximum din asta”, a afirmat Kuleba, conform CNN.

Kuleba a enumerat prioritățile Ucrainei: „încetarea focului, eliberarea teritoriilor și rezolvarea tuturor problemelor umanitare”. „Acesta este un dezastru umanitar creat de armata rusă”, a adăugat el.

Kuleba a spus că, datorită forțelor de apărare ale Ucrainei și sancțiunilor internaționale, merge la întâlnirea de la Lavrov „cu o poziție puternică”: „Suntem puternici, suntem încrezători”.

  • „Ce vom obține la final este o altă problemă. Depinde în special de instrucțiunile și directivele cu care va merge domnul Lavrov la aceste negocieri.
  • Sper că va aborda aceste discuții cu bună-credință, nu din perspectivă propagandistică, pentru a găsi o soluție pentru a pune capăt acestui război început de Rusia.
  • Acesta este un moment foarte important și sunt sigur că, indiferent de cum se termină aceste negocieri, îl vom trece cu demnitate, pentru că suntem ucraineni”, a adăugat ministrul ucrainean de Externe.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri