7.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

VIDEO. Tinere din Iași, păcălite prin metoda „loverboy”. Proxeneții se CĂSĂTOREAU cu ele, le duceau în Anglia „la produs” și apoi divorțau

Publicat peMai multe tinere din Iași au fost păcălite prin metoda „loverboy”. Metoda proxeneților era simplă: le făceau pe fete să creadă că le iubesc, le cereau în căsătorie, iar apoi, după nuntă, se mutau în Londra. Acolo începea calvarul, căci în loc de lună de miere, victimele erau obligate să se prostitueze.

Conform polițiștilor și procurorilor DIICOT, începând cu anul 2014, mai mulți proxeneți ar fi recrutat de pe teritoriul României opt tinere majore, pe care le-au obligat să se prostitueze pe teritoriul Marii Britanii.

„Victimele ar fi fost transportate în Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie”, conform unui comunicat al Poliției Române.

Proxeneții veniseră în România pentru a participa la nunta dintre un „loverboy” și o victimă

Oamenii legii au făcut, vineri, 14 percheziții în acest dosar, în județul Iași.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline.

Două persoane au fost reținute, iar alte două au fost plasate sub control judiciar.

„În cursul zilei de 5 august a.c., va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă a celor două persoane”, menționează IGPR, într-un comunicat transmis sâmbătă.

Anchetatorii au reușit să-i prindă pe suspecți pentru că presupușii proxeneți veniseră în România pentru a participa la o nuntă care trebuia să aibă loc în acest weekend între unul dintre liderii rețelei și una dintre victime.

Activităţile au fost realizate în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei, precum și Poliția Metropolitană au efectuat 3 percheziții domiciliare.

La perchezițiile efectuate în județul Iași, au participat patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra, doi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Sursa: Shutterstock

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri