5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

VIDEO. Ucrainenii se antrenează împotriva rușilor cu Azov, o unitate militară pro-nazistă

Publicat pe


Membrii Unității de Forțe Speciale „Azov” a Gărzii Naționale Ucrainene au organizat recent un antrenament militar pentru locuitorii din Mariupol, ca să-i învețe să se apere în cazul unui atac din Rusia.

Într-un reportaj realizat de Associated Press se arată că această grupare militară i-a antrenat pe rezidenți să monteze și să demonteze o armă, să o încarce cu muniție și să lovească în ținte.

AP

 

O locuitoare în vârstă de 79 de ani, Valentina Constantinovsca, a declarat că vrea să fie pregătită să-și apere familia în cazul unei invazii ruse.

”Nu vreau să-mi pierd țara, orașul meu”, a spus ea.

AP

Unitatea de Forțe Speciale „Azov” își are rădăcinile în Batalionul Azov, format în 2014 de activiști de extremă dreapta, conduși de Andri Biletski, la începutul conflictului separatist din estul Ucrainei.

Unitatea a devenit, în cele din urmă, parte a Gărzii Naționale a Ucrainei, iar mulți dintre luptătorii săi sunt membri ai unui grup de extremă dreaptă, Corpul Național, care a fost format de Biletski.

În schimb, Daily Mail susține că Batalionul Azov a fost acuzat că are simpatii neo-naziste și că a atacat comunitățile LGBT și rroma.

Conform sursei citate, logo-ul acestei grupări de extremă dreapta este ”Wolfsangel”, un simbol al fostului Partid Nazist, folosit inclusiv de Divizia SS Panzer în Al Doilea Război Mondial.

AP

 

Mai mult decât atât, în 2010, Biletski ar fi declarat că misiunea Ucrainei este de a „conduce rasele albe ale lumii într-o cruciada finală … împotriva unor Untermenschen (”sub-oameni”, în limba germană) conduși de semiți”.

De asemenea, potrivit Radio Europa Liberă, Corpul Național însuși a fost etichetat drept „grup naționalist de ură” într-un raport din 2018 al Departamentului de Stat al SUA. În plus, în documentele depuse în 2018 la o instanță federală din SUA, FBI a remarcat „asocierea grupării Azov cu ideologia neo-nazistă și utilizarea simbolismului nazist”.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri