9.2 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Video-ul pe care l-a arătat Zelenski Congresului SUA înainte de discurs. Imagini sfâșietoare cu viața de dinainte și din timpul războiului VIDEO

Publicat peJoi, 17 Martie 2022, ora 10:28

1806 citiri

Înainte să se adreseze Congresului SUA, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a arătat un video cu imagini care înfățișează viața în marile orașe ucrainene înainte de război și cu scene sfâșietoare din aceleași orașe după bombardamenetele ruse.

Filmulețul începe cu peisaje verzi și oameni fericiți din Kiev și Odesa, copii care hrăneau porumbei în Kerson, oameni relaxându-se în parcurile din Sumi, tineri fără griji pe străzile din Mariupol, părinți care-și duc copii într-un parc din Poltava.

Calmul din aceste scene este urmat de brutalitatea imaginilor care înfățișează bombe care cad din senin pe străzi, de blocuri sfâșiate de atacuri aeriene, de clădiri-simbol puse la pământ.

Scenele cu bunici râzând cu nepoții în brațe sunt urmate de poze cu mame stând pe betonul rece, plângând, ținându-și pruncii strânși la piept.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Video-ul prezentat de Zelenski face o sinteză a tututor atacurilor ruse și include secvențe din toate marile orașe bombardate (cu imagini creditate de la Reuters, AFP, Telegram, publicații ucrainene), surprinzând suferința ucrainenilor în imagini ce redau părinți care-și sărută copilul în parc știind că-l vor revedea în scurt timp la scene dintr-un filmuleț în care un tânăr polițist își ia la revedere de la bebelușul său de câteva luni ca să plece la război.

Zâmbetele din viața de dinainte de război sunt înlocuite cu lacrimi și flăcări.

În video apare inclusiv băiețelul de 5 ani care a trecut singur granița în Polinia, plângând, cu o pungă de plastic în mână, o gravidă dusă pe targă, bătrâni în scaune cu rotile ajutați de oameni, pompieri care se luptă cu flăcările.

Toate aceste secvențe sunt urmate de mesajul ”închideți spațiul aerian al Ucrainei”.

credit video Facebook Volodimir Zelenski

Zelenski s-a adresat Congresului american în a 21-a zi de război.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri