25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

VIDEO Un fost ministru al Apărării dezvăluie cum l-a sfătuit Gorbaciov pe Ceaușescu să-și salveze viața. „I-a spus: retrage-te la Scornicești și…”

Publicat peProf. univ. dr. Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al apărării în 2000-2004, a fost invitat în emisiunea lui Marius Tucă, în cadrul ediției speciale ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Cei doi au vorbit și despre  anul de grație 1989, respectiv despre întâlnirea care a avut loc la Moscova, între Gorbaciov și Ceaușescu, cu fix trei săptămâni înainte de căderea regimului fostului dictator.

Legat de această întâlnire, fostul ministru al Apărării face câteva dezvăluiri istorice: “La începutul anilor ‘90 a venit în România un mare om de afaceri care se prefigura atunci pe zona  energetică. A venit într-o vizită oficială, dar el avea un translator. Și băiatul ăsta mi-a mărturist că el a fost translatorul la întâlnirea lui Gorbaciov și Ceaușescu.

 Și mi-a spus atunci, nu știu dacă este adevărat sau nu, dacă minte el, mint și eu…. A spus că i s-a spus lui Ceaușescu să lase tot, să se ducă la Scornicești și va scăpa. Și Ceaușescu a venit acasă și a început să agite problema Moldovei. Acuma, e o declarație. Eu vă spun că asta am aflat de la băiatul ăla.”

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.Sursa: www.cancan.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri