6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

VIDEO Una dintre „armele formidabile” primite de Ucraina din Occident a sfârșit într-un crater uriaș pe front

Publicat pe


O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că ucrainenii au pierdut un obuzier autopropulsat AS-90 donat de Londra și pe care armata britanică l-a descris drept una dintre „armele sale formidabile”.

Craterul ramas dupa distrugerea obuzierului AS90 britanicFoto: Captura video – Ukraine Weapons Tracker

Înregistrearea video a fost filmată în apropierea satului Mali Shcherbaky din regiunea Zaporojie, unde armata ucraineană pare să își concentreze eforturile ofensive, administratorii paginii Ukraine Weapons Trakcer notând că aceasta este prima confirmare a distrugerii unui astfel de obuzier cu calibrul de 155 de milimetri de către ruși.

Guvernul de la Londra a donat 32 de astfel de vehicule de luptă forțelor ucrainene și i-a instruit în Marea Britanie pe militarii ucraineni să le folosească.

Într-o postare făcută pe pagina sa de Twitter la jumătatea lunii aprilie, ministerul britanic al apărării nota că „programul [de instruire] face parte din angajamentul de durată al Regatului Unit de a susține Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei”.

„Faceți cunoștință cu formidabilul tun autopropulsat AS90 de 155 mm pe care armata britanică a antrenat echipajele de tancuri ucrainene”, afirma ministerul apărării de la Londra în postarea alături de care a publicat o înregistrare video care arăta drapelul ucrainean montat deja pe unul dintre obuzierele pregătite pentru forțele Kievului.

Ukraine Weapons Tracker notează că, deși oubizerele AS-90 sunt destul de asemănătoare ca design cu cele „Krab” primite de Ucraina din partea Poloniei, mai multe elemente distinctive ale șasiului confirmă fără nicio urmă de dubiu că în înregistrarea video apărută acum pe rețelele de socializare este vorba de un obuzier britanic cu calibrul de 155 mm.

Deși atacurile rusești cu drone kamikaze ieftine asupra echipamentelor valoroase…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri