13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

VIDEO | Vasile Dîncu, despre zvonurile privind remanierea sa: „Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum. Eu îmi fac treaba, dar nici nu mă emoționează asemenea ştiri”

Publicat peMinistrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit, miercuri, la Antena 3, despre zvonurile privind remanierea sa, precizând că, până în acest moment, nu i s-a reproşat nimic cu privire la activitatea sa. Subiectul a fost abordat, marți, și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a afirmat că se impune o remaniere guvernamentală până la sfârşitul acestui an.

„Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum. Nici premierul, nici preşedintele, nici Marcel Ciolacu. Ştirile acestea care apar pe surse, fără nicio sursă identificabilă, şi care se repetă – când este vorba de ministrul Apărării şi în timpul acestui război hibrid – au o anumită direcţie, au o anumită semnificație. Pot fi înţelese, pentru că încerci să dai o senzaţie de nesiguranţă, că politica este greșită sau că cineva a greşit în sistemul de apărare sau că nu funcţionează.

Nu am avut nicio discuţie. Evident că am discutat şi cu premierul României despre aceste lucruri. Nimeni nu a pus vreodată problema unei remanieri în Guvern, deci nu numai despre mine, dar și despre altcineva. Nu s-a pus această problemă”, a afirmat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a catalogat drept „fake news” zvonurile privind o posibilă remaniere a sa, precizând că aceste informații reprezintă doar „ştirile de august care merg mai uşor”.

„Nimeni nu este bătut în cuie, nimeni nu a dat un concurs pentru funcţia de ministru. În momentul în care îţi spune partidul care te-a propus, sau președintele partidului, sau premierul, preşedintele României – în cazul nostru, celor de la Apărare – că trebuie să laşi locul altuia, ăsta este un lucru normal. Deocamdată, acesta este un fake news care a funcţionat destul de bine, dar îi înţeleg şi sensul, mai ales că este şi august, sunt puţine ştiri şi atunci aceste ştiri merg.

Sunt ştirile de august care merg mai uşor. Deocamdată, nu am avut nicio discuţie cu nimeni în acest sens. Eu îmi fac treaba, dar nici nu mă emoționează asemenea ştiri”, a precizat Vasile Dîncu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Antena 3, că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere guvernamentală până la sfârşitul acestui an. Întrebat dacă ministrul Apărării, Vasile Dîncu, va fi remaniat, Marcel Ciolacu a răspuns că prim-ministrul Nicolae Ciucă nu i-a solicitat acest lucru, până în prezent, urmând să fie purtate discuții pe tema remanierii guvernamentale.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri