28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

VIDEO | Victor Ponta: „Dacă ar crește TVA-ul la alimente, omori producătorii români, omori HoReCa și crești evaziunea fiscală”

Publicat peVictor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că ar fi o mare greșeală ca Guvernul să crească TVA-ul la alimente. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„Am înțeles ce a făcut Ciolacu la Bruxelles. Am ieșit și am spus că sper să nu se mărească TVA-ul, apoi au sărit toți pe mine, că dau lecții la televizor. Nu dau lecții, doar am fost întrebat. Ulterior, Ciolacu a venit de la Bruxelles și a zis: în nicio variantă nu mărim TVA-ul la alimente. Asta nu pentru că am făcut eu schimbarea de la 24% la 9%, probabil că i-au mai spus și alții: domnule, dacă mărești TVA-ul, crește evaziunea fiscală, îi omor pe producătorii români, îi omori pe cei din HoReCa și mărești prețurile la mâncare. M-am bucurat că a spus chestia asta. A spus că nu este de acord cu mărirea TVA-ului”, a declarat Victor Ponta, fost premier al României.

Acesta a adăugat că nu cunoaște măsurile pe care Guvernul le are în plan pentru a reduce deficitul bugetar și pentru creșterea veniturilor.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”.

Marcel Ciolacu a susținut, sâmbătă, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, că nivelul taxei pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimente şi medicamente nu va creşte peste valoarea de 9%.

„Am reafirmat foarte clar ca nu sunt de acord ca prim-ministrul al Romaniei si presedinte al Partidului Social Democrat sa crestem cota de TVA peste 19 %, un lucru care ar duce, evident, la o crestere a inflatiei si o scadere a cresterii economice. De asemenea, am convenit foarte clar la cele doua categorii de produse, produsele alimentare si medicamente, nu va creste TVA-ul mai mult de 9%”, a spus Ciolacu.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri