13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

VIDEO „Vom lupta până la capăt”. Ovații în picioare pentru Volodimir Zelenski în parlamentul britanic

Publicat pe


Președintele ucrainean, într-un tricou kaki și așezat lângă un steag ucrainean, a vorbit prin link video, în cadrul unei intervenții istorice care vizează obținerea de mai mult sprijin pentru țara sa după invazia rusă, potrivit AFP și BBC.

Zelenski, discurs pentru parlamentul britanicFoto: Twitter

El a fost întâmpinat de ovații în picioare din partea parlamentarilor britanici.

Zelenski este primul lider străin care se adresează parlamentului britanic prin videoconferință și citit un text ascultat cu atenție de deputații adunați în fața unei Camere a Comunelor pline.

Din prima zi a invaziei ruse, „nu am dormit. Cu toții am luptat pentru țara noastră, cu armata noastră”, a spus el.

„Nu ne vom da bătuți și nu vom pierde”, a spus el.

„Vom lupta până la capăt, pe mare, în aer. Vom continua să luptăm pentru pământul nostru, cu orice preț, în păduri, pe câmpuri, pe maluri, pe străzi”, a spus el.

Acest discurs a amintit de cel al lui Winston Churchill în Camera Comunelor în iunie 1940, după ce forțele britanice au fost forțate să se retragă din Franța în fața atacului germanilor.

Zelenski a vorbit la scurt timp după ce guvernul britanic a anunțat că Regatul Unit va opri importurile de țiței și produse petroliere rusești până la sfârșitul anului 2022, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

El a vorbit zilnic cu liderii occidentali de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Pe 5 martie, Zelenski sa adresat oficialilor aleși din Congresul Statelor Unite prin videoconferință pentru a cere ajutor financiar și avioane de fabricație sovietică.

Președintele ucrainean a cerut cu această ocazie o înăsprire a sancțiunilor economice împotriva Rusiei, în special un embargo asupra importurilor de petrol și gaze rusești, pe care președintele american Joe Biden l-a decretat marți.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri