25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

VIDEO Vrem să mulțumim Rusiei”: o pictură murală pro-Putin în Caracas

Publicat pe


Un Vladimir Putin zâmbitor alături de Hugo Chavez și, într-un colț, „Z-ul” de sprijin pentru armata rusă: colectivități de stânga au pictat o frescă într-un cartier din Caracas, un bastion chavist, în sprijinul invaziei ruse din Ucraina, scrie AFP.

Frescă in onoarea lui PutinFoto: youtube.com

„Vrem să mulțumim Rusiei și președintelui ei pentru tot sprijinul pe care ni l-au oferit”, a declarat Francisco Moreno, membru al grupului de stânga „Zapatista”, care împreună cu camarazii săi din „La Piedrita” au desfășurat această campanie în cartierul Catia.

„Este un mesaj de solidaritate cu guvernul rus care ne-a susținut mereu: primul vaccin pe care l-am avut a fost rusesc, mama mea a fost vaccinată cu Sputnik”, a adăugat el.

În dreapta sus, deasupra cuvântului „Venceremos” („Vom câștiga”), se află un avion de luptă rusesc Suhoi, iar în dreapta jos un „Z”, care a devenit un simbol al sprijinului pentru armata rusă în războiul din Ucraina.

Rusia a fost un aliat cheie al Venezuelei încă de pe vremea lui Chávez (1999-2013), dar și al președintlui Nicolás Maduro care, datorită acestei relații, a reușit să ocolească sancțiunile impuse de Statele Unite și alte țări occidentale împotriva guvernul lui.

Maduro și-a exprimat sprijinul pentru Vladimir Putin în Ucraina, denumind sancțiunile împotriva Moscovei drept „crimă” și „nebunie”, susținând totodată continuarea negocierilor de pace cu Kievul.

Ambasadorul Rusiei în Venezuela, Serghei Melik-Bagdasarov, a participat la inaugurarea picturii în weekendul trecut.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri