1 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

VINERI| Dorel Vișan, Florin Coșuleț, trupele Arhaic și PopFolklorica, pe scena din Parcul Tineretului din Sebeș, la Festivalul ”Lucian Blaga”

Publicat pe


12-14 mai| „Arhaic”, expoziție de artă fotografică, a actorului sibian Jeno Major, la Sebeș și Lancrăm

În perioada 12-14 mai 2023, în cadrul unei expoziții eveniment, intitulată „Arhaic”, la Sebeș și la Lancrăm pot fi admirate lucrările de artă fotografică ale actorului sibian Jeno Major. Vineri, 12 mai, expoziția va fi găzduită de Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, putând fi vizitată începând cu ora 11.00, pentru ca în ziua următoare, 13 mai, de la aceeași oră, cele 28 de lucrări să delecteze publicul sebeșean în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Expoziția reunește în principal peisaje, la care se adaugă secvențe de viață cotidiană din mediul rural, scene pastorale, precum și portrete, toate de o frumusețe aparte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: 11-14 mai 2023| Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”, ediția a 43-a, tot mai aproape de tineri și de publicul iubitor de poezie. PROGRAMUL complet

Fotografiile lui Jeno Major sunt „picturi ale realității, peisaje incredibile surprinse la momentul oportun cu clicul perfect”, după cum mărturisește chiar autorul acestora. Majoritatea sunt peisaje, iar în compozițiile lor se regăsesc, cel mai frecvent, scene bucolice, panorame și copaci solitari, a căror frumusețe este accentuată de o ceață difuză sau de răsăritul ori de apusul soarelui. Adesea îi intră în cadru și personaje, „o babă care cară lemne, un cioban care coboară cu oile”, integrându-se firesc în compoziția și în atmosfera capturate odată cu clicul aparatului, rezultând imagini fascinante, de o frumusețe picturală.

Citește și: CALENDARUL evenimentelor culturale 2023, organizate la Sebeș: Zilele Orașului, Festivalul Internațional “Lucian Blaga”, spectacole de folclor și alte surprize

Jeno Major este actor la teatrul Gong din Sibiu, iar pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o relativ recent, în urmă cu doar 10 ani. Cu toate acestea, artistul fotograf are un palmares impresionant, fiindu-i organizate numeroase expoziții individuale și de grup. Mai mult, a fost răsplătit cu peste 350 de premii atât în țară, cât și în străinătate, iar National Geographic i-a selectat șase fotografii, dintre care una a fost postată pe copertă.

„Arhaic”, expoziția lui Jeno Major, poate fi vizitată pe tot parcursul lunii mai, fiind găzduită, pe rând de Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm, Muzeul Municipal „Ioan Raica” și de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.Sursa: ziarulunirea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri