17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Visa și Mastercard au introdus restricții pentru cinci bănci din Belarus. Cardurile nu pot fi folosite în afara țării

Publicat pe


Visa și Mastercard au restricționat operațiunile făcute cu cardurile băncilor Sberbank și ale Bank BelVEB, ambele fiind filiale din Belarus ale unor bănci rusești.

Reprezentanți ai celor două bănci au declarat, pentru Interfax, că ”plata cu cardurile Visa și Mastercard ale băncilor nerezidente a fost restricționată în sistemul terminalelor Sberbank din Belarus din 19 martie”.

Cardurile Visa și Mastercard emise de bănci din Belarus nu pot fi folosite în afara țării, susțin cei de la birourile de presă ale Sberbank și BelVEB.

Restricții similare se aplică și altor trei bănci din Belarus: Bank Dabrabyt, filiala VTB și Belinvestbank. Oficiali de la Banca Națională a Belarusului nu au dat nicio declarație pe această temă.

Sberbank, BelVEB și VTB au intrat sub sancțiunile impuse de Occident în calitate de filiale ale băncilor rusești. Bank Dabrabyt și Belinvestbank au fost sancționate de Uniunea Europeană și Statele Unite.

Visa și Mastercard și-au suspendat activitățile în Rusia la începutul lunii martie. Toate operațiunile efectuate cu carduri ale acestor sisteme emise de băncile rusești nu mai sunt procesate în afara țării, iar toate cardurile Visa emise de instituții financiare din afara Rusiei nu mai funcționează în țară.

Citeste si:

Ucraina a cerut vineri, 25 martie, Uniunii Europene să îşi închidă frontierele cu Rusia şi Belarus, ţară aliată cu Moscova în invazia trupelor ruse din Ucraina.
Ministerul ucrainean al…

Răspunsul tranșant al lui Viktor Orban după ce Volodimir Zelenski a cerut mai mult ajutor împotriva Rusiei: ”Ungaria este pe primul loc!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a reiterat vineri că nu va furniza armament Ucrainei și nici nu va susține sancțiunile în sectorul energetic impuse de Occident Rusiei, solicitare făcută de…

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri