11.7 C
București
sâmbătă, 1 aprilie 2023

Visul frumos s-a spulberat. Sorana Cîrstea a fost învinsă de „titanul” Iga Swiatek, liderul WTA, în sferturi, la Indian Wells – VIDEO

Publicat peSorana Cîrstea a spus „adio” turneului de la Indian Wells, după ce a fost învinsă în sferturile de finală de cea mai bună jucătoare din lume, poloneza Iga Swiatek. Jucătoarea din România a pierdut în două seturi, dar specialiștii au notat că a fost una dintre surprizele plăcute ale competiției care oferă premii totale de 8,8 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea, eliminată de Iga Swiatek în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea a avut o prestație remarcabilă la Indian Wells. A ajuns până în sferturile de finală ale turneului cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, unde a fost învinsă de cea mai bună jucătoare din lume, poloneza Iga Swiatek, cea care domină de luni bune tenisul feminin mondial și se află pe primul loc WTA.

Sorana Cîrstea are 32 de ani și ocupă locul 83 WTA și are șanse mari să urce în acest clasament, ajutată de antrenorul suedez Thomas Johansson, care îi oferă încredere, dar și o strategie de joc mai eficientă. În meciul cu Swiatek, primul său sfert de finală WTA după șase ani, nu a avut însă nicio șansă. A pierdut în două seturi, 6-2, 6-3, și a ratat calificarea în semifinalele de la Indian Wells. Swiatek a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 19-12, şi mai puţine erori neforţate, 13-15.

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea la Indian Wells

Sorana Cîrstea va primi pentru prestațiile de la Indian Wells un cec de 184.465 de dolari, dar şi 215 puncte WTA, performanță care o va ajuta să urce în clasamentul profesionist mondial. Iga Swiatek a fost la acest turneu o adevărată sperietoare pentru jucătoarele care au legătură cu România. Sportiva din Polonia a învins-o pe Sorana Cîrstea, dar și pe canadianca Bianca Andreescu și britanica Emma Răducanu.

În semifinalele de la Indian Wells, Swiatek o va înfrunta pe Elena Rîbakina, campioana en titre de la Wimbledon, care s-a impus în alt sfert de finală în faţa cehoaicei Karolina Muchova, cu 7-6 (7/4), 2-6, 6-4.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri