1 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Vizita lui Lavrov în Serbia, incertă: Trei țări își închid spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus de Externe / Premierul sârb: Situația este „extrem de complicată”

Publicat pe


Trei țări – Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru – și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, care de luni ar urma să facă o vizită în Serbia, conform presei sârbe. Premierul Serbiei, Ana Brnabic, spune că sosirea lui Lavrov la Belgrad este „extrem de complicată”.

Serghei LavrovFoto: Russian Foreign Ministry Press Service / AP / Profimedia

Serghei Lavrov este vizat din 25 februarie, a doua zi după lansarea invaziei ruse în Ucraina, de sancțiuni UE, la fel ca președintele rus Vladimir Putin.

Ministrul rus de Externe ar urma să sosească în Serbia luni și să-și continue vizita în această țară și marți, înainte de a pleca spre Turcia. La Belgrad, el are programate întâlniri cu președintele sârb, cu omologul său Nikola Selakovic și cu patriarhul Bisericii ortodoxe sârbe, Porfirie, conform AFP.

Cotidianul sârb Vecernje Novosti a relatat pe pagina sa online că „vizita lui Lavrov este incertă”. Potrivit ziarului, trei țări vecine Serbiei – Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru – au interzis avionului guvernamental rus să survoleze spațiului lor aerian, scrie AFP.

Premierul Serbiei, Ana Brnabic, a declarat că sosirea lui Lavrov la Belgrad este „extrem de complicată”, conform postului sârb B92.

„Este cu adevărat incredibil că situația din Europa și din lume este de așa natură încât președintele unei țări să se ocupe de astfel de lucruri, cum ar fi detaliile logistice ale călătoriei unui ministru de externe, care determină dacă va veni sau nu”, a spus Brnabic.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri