4.6 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Viziunea unui viitor fără fum este posibilă şi în România

Publicat peExemplul altor ţări, precum Japonia sau Suedia este unul relevant şi ar trebui luat în considerare şi de autorităţie din ţara noastră.

Viitorul fără fum implică dezvoltarea și promovarea produselor mai sigure și alternative la țigările tradiționale, sprijinirea fumătorilor în procesul de renunțare la fumat și reglementarea acestor produse într-un mod care să contribuie la reducerea impactului negativ al fumatului asupra sănătății publice.

La nivel global, fumătorii au început să înţeleagă cât de importante sunt politicile de reducere a riscurilor asociate fumatului.

Am avea o reducere de 10 ori a deceselor premature cauzate de bolile asociate fumatului. Reducerea de zece ori a deceselor premature.  Acesta este un număr masiv.  Niciodată în domeniul sănătății publice nu am fost  în fața unei astfel de oportunități, ca atât de rapid să putem reduce atât de semnificativ riscul și îmbunătăți viața fumătorilor.  Este timpul ca noi toți să acționăm rapid”, spune Jacek Olczak, CEO Philip Morris Internațional.

La PMI ați promovat viziunea fără fum și conceptul de reducere a efectelor nocive ale tutunului. Puteți să ne spuneți care sunt beneficiile reducerii efectelor nocive ale tutunului pentru sănătatea publică?

Ei bine, principiile de reducere a efectelor nocive ale tutunului se bazează pe faptul că în prezent există știință și tehnologie care pot genera produse care reduc semnificativ expunerea la mulți agenți toxici, agenți toxici mortali, pe care îi puteți găsi în fum. Astfel, produsele pe care le oferim astăzi reduc această expunere cu 90-95%, în funcție de lista pe care o căutați. Este o îmbunătățire semnificativă. De exemplu, produsele care nu conțin monoxid de carbon, care, după cum știți, are un impact foarte negativ, care duce mai târziu la boli cardiovasculare. Așadar, pe de o parte, reducerea efectelor nocive ale tutunului constă în a sfătui oamenii, în a-i încuraja să renunțe la fumat, dar trebuie să recunoaștem și că oamenii nu o fac și, prin urmare, putem cel puțin să le oferim produse mult mai bune.

Există țări care susțin reducerea efectelor nocive ale tutunului.  Ce beneficii pentru sănătatea publică puteți vedea acolo?

Există țări care au eliminat aproape complet fumatul. Adică, dacă vă uitați în nordul Europei, în Suedia, rata fumatului în Suedia a scăzut sub 5%, iar acest lucru se datorează în mare parte faptului că ei promovează de multe, multe decenii un tutun oral fără fum, în cazul lor. Mergeți în Japonia, când am început în urmă cu 10 ani, mai mult de 30% dintre fumători au renunțat complet la țigări.  Ei au migrat către acest nou produs.  Așadar, beneficiile pentru sănătatea publică sunt deja acumulate, acumulate în aceste țări, și îmi doresc ca și alte țări să urmeze această cale și să ofere fumătorilor acces la informații și acces la…Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri