17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Vladimir Putin i-a lăsat fără cuvinte pe Macron și Scholz. Ce acuze le-a adus soldaţilor ucraineni că ar face cu civilii

Publicat pe


Franța și Germania au cerut din nou lui Rusiei să înceteze focul în Ucraina. Într-o convorbire telefonică cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron și Olaf Scholz au subliniat nevoia unei soluții diplomatice pentru conflictul militar.

Apelul, început în jurul orei 11.00 GMT, s-a încheiat înainte de ora 13.00 GMT, a precizat preşedinţia franceză, adăugând că Macron a discutat anterior cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski online.

Putin acuză Ucraina de „încălcări flagrante” ale dreptului umanitar

Liderul de la Kremlin i-a informat pe cei doi despre dicuțiile cu partea ucraineană care ar fi avut loc în format video în ultimele zile și a acuzat Kievul că „încalcă flagrant” dreptul internațional umanitar.

Putin a susținut, în timpul convorbirii cu Macron și Scholz că autoritățile ucrainene iau ostatici civilii și-i folosesc ca scuturi umane, precum și că desfășoară „arme grele” în zone rezidențiale, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin i-a îndemnat pe Emmanuel Macron și Olaf Scholz să influențeze autoritățile de la Kiev pentru a pune capăt acestor acțiuni criminale”, a precizat Kremlinul.

Sancţiuni masive asupra Moscovei

Reuniţi joi şi vineri la Versailles, europenii au sporit presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi înceteze ofensiva militară cu ameninţări de noi sancţiuni „masive” împotriva Moscovei şi o dublare a finanţărilor pentru armament destinat Ucrainei.

Emmanuel Macron nu a exclus ca UE să lovească ulterior importurile de gaz şi de petrol, până acum scutite din cauza costului unei astfel de măsuri pentru europeni, foarte independenţi de hidrocarburile din Rusia.

 

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri